top of page
Search

ТАЙНАТА НА 3те СПИСЪКА ЗА УСПЕШНА НОВА ГОДИНА

Updated: Dec 23, 2022



С предстоящо начало на нова година се създава желание в хората да планират, да си поставят цели, какво ново искат да направят в живота си.

Може да срещнете много практики за писане на желания или планиране на нова година. Но каквато и практика да използвате се препоръчва да се прави редовно и всяка година.

Освен плановете за новата година има и други полезни действия, които е желателно да се правят за да помогнат на процеса на новата промяна.


Писането и планирането със списъци или дори само записване на идеите се практикува от много успели хора. Когато пишем списък с планове и желания, така помагаме на подсъзнанието ни да се фокусира и да създава условията да се сбъдва и реализира написаното.


Ето какви съвети ни дава Ваяна Стайбъл (създателката на Тета Хийлинг или Тета Лечение) за това какво да правим всяка година така, че да реализираме желаното от нас.


Метод с три списъка!


Това са:


Life ListСписък на живота

Yearly ListГодишен списък

Action ListСписък на действията и задачите


Всеки един от тях има определено значение и цел.


Life List – Списък на живота

Това е списък на нещата, които искаме да направим и осъществим в живота си. Като глобален списък или поне планове за по дългосрочен период напред от няколко години. Например, ако искаш да пътуваш и да обиколиш света, да посетиш определени страни и да се запознаеш с различни култури, то е добре да се запише всичко това подробно в този списък. Или ако искаш семейство, деца, определена работа или реализация, то пишеш всичко това в този списък. Винаги може да се добавят още неща по всяко време. (Имахме среща с приятел, който е финансов консултант и ни разказваше за дейността си и с какво е полезен в работата си. Едно от главните неща, който той започва работа с хората за да подобри техните финанси е да ги попита „Какви са целите в живота ти? Какво искаш да постигнеш и да имаш?“ Тогава го питах, ти като финансов съветник каква е твоята лична цел? Отговори ми, че неговия стремеж е след 7-10 години да има средно голяма яхта за да може да ходи за риба навътре в океана и да има достатъчно място за неговите приятели на яхтата, когато идват с него)


За това е важно да си напишем какво искаме да постигнем в живота в дългосрочен план. Да знаеш на къде да „плава лодката ти“


Yearly List Годишен списък

Това е списък на нещата, които искаме да реализираме през новата година. Когато се пише този списък Ваяна казва, че може да напишеш повече от 10 неща, даже 20-100. Като това може да включва нови къща, или нова визия и стил, нов офис, повече клиенти, привличане на сродна душа и т.н.

Тук ключът е да се записва всичко и подробно. Записват се подобренията и промените, които искаш да направиш в живота си. За това, че е хубаво винаги да се стремим да подобряваме себе си и нещата около нас в сравнение с предишната година.


Когато списъкът е готов и сме написали това, което искаме да направим, да получим и да реализираме през следващата година, се прави още едно копие на този списък.


Едното копие се прибира някъде (може да е в шкаф, кутия, чекмедже) а другото копие се изгаря или накъсва на малки парченца.

Копието, което е прибрано не се пипа и гледа до края на годината. Това се прави, защото понякога хората искат още и още, засядат в искането на желаното и така не позволяват на вече написаното да се случи и да се реализира. А за да се случат нещата трябва да ги оставиш и да им позволиш да се случат.

Странно, но факт нали 😊


Когато си прочетете пак списъка в края на годината ще видите колко много от нещата сте постигнали.


Символиката на горенето на списъка е, че така показваме уважение към случилите се промени от миналата година и се изпраща нова енергия към Вселена за подпомагане на реализирането на новите желани неща.


Action List Списък на действията и задачите

Това е списък, които правиш ежедневно, ежеседмично. Като работен списък или тефтер, който си носим с нас и постоянно си записваме по нещо. Тук може да има неща от другите два списък и по точно какви действия ще предприемеш за да ги реализираш.


Ваяна поделя, че тя има червен тефтер, който носи постоянно с нея и записва непрекъснато задачите си, идеи, мисли.. И не само тя, много успешни хора имат такива тефтери, в които си записват идеи или всичко нужно.


За всяка изпълнена задача от този списък, веднага на нейно място се записват 5 нови задачи.


Списъкът трябва да се обновява кое е свършено и кое не. По този начин се държи подсъзнанието заето с полезни действия. А когато сме постоянно ангажирани с нашите действия и задачи, тогава и нещата се получават и реализират.


Ваяна е забелязала интересен факт. Ако не си напишете 5 нови задачи, списъка някак си се „самодопълва“ с други неща, като изкачат. Нови непредвидени задачи, само и само да ви държат заети.


Ако имате хора, около вас, които ви подкрепят и окуражават, може да им споделите вашия списък и идеите. Но има и хора, които ще ви кажат, че някой от задачите ви са невъзможни или дори глупави и това може да ви подейства демотивиращо. В този случай по-добре не си показвайте списъка на другите и си го пазете само за вас.


Пожелавам ви успешна Нова година с много реализирани желания и цели!

Надя



Източник: https://www.thetahealing.com/blog/3-list-approach-new-year/


1,267 views0 comments
bottom of page