top of page
Search

КАКВИ ПРАКТИКИ Е ДОБРЕ ДА НАПРАВИМ ПРЕДИ НОВОЛУНИЕТО

Updated: Oct 5, 2021

Преди всяко Новолуние се наблюдава специфична и малко по „тежка“ енергия. Възможно е в тези дни да почувствате повече умора, раздразнение, лошо настроение или други неприятни и потискащи емоции.


Чували сте как Пълнолунието влияе на емоциите. Така и други фази на луната също влияят положително или отрицателно на нас.


По време на период, когато луната намалява и почти не се вижда на небето, се препоръчва да се довършват стари задачи, да не се започва нещо ново, защото няма да има енергията, така както, когато луната расте. Има и други препоръки, но за да не става сложно нека за сега се спрем на тези :)


За да се освежи и неутрализира тази напрегната енергията се препоръчва

почистване на пространството, в къщи, на работа, изхвърляне на стари неща и вещи. Правенето на различни ритуали, специфични за този период, е също много подходящо.


Същото важи и за нас, да се освободим от стари неработещи мисли, модели, навици или неприятни емоции.



Ето примерни практики, които може да се направят:


1) Почистете и пренаредете около вас. Това може да е гардероб, шкафове или дори бюрото ви.


2) Хвърлете вещи, които вече не ползвате отдавна, счупени са или само събират прах и отдавна вече са си свършили ролята. Също можете и да подарите на други хора, които ще имат нужда от нещата и вещите, които не са ви нужни.


3) Да се запали свещ, която да гори поне 2 часа. С нея може да обходите мястото където живеете или работите. Отдавна е известно, че запалена свещ почиства енергията на пространството. (Само спазвайте препоръки за безопасност от пожар).


4) Ако случайно не се чувствате емоционално добре и без настроение, вземете запалена свещ в лявата ръка и я подръжте малко, след това я загасете с дясната ръка, но не се духа.


5) Препоръчва се да си запалите димящи пръчици, сух градински чай (Sage), Пало Санто, Palo Santo дървени пръчици и колкото повече дим, толкова по далеч стои лошото.

Някой предпочитат тамян или да поръсят със светена вода, това също е добър вариант.


6) Във вода с нормална температура се слага едра морска сол и потапяте краката си. Може да добавите няколко капки етерично масло. Това е много ефикасен метод да се изтегли негативната енергия от тялото. Прави се за не повече от 10 мин.

Докато седите във водата мислено си представяте, че всичко негативно от вас и тялото отива във водата.

След това изхвърляте водата в тоалетната или ако живеете в къща най-добре някъде навън. Мислено може да благодарите на земната и водната стихия, че ще преработят негатива, който се е насъбрал във вас.


7) В емоционален план, може да си напишете на лист нещата, от които искате да се освободите. Това може да са неприятни емоции, болести, неприятни случки, дори от хора.

Може да напишете:" Освобождаваме се с лекота и по-най-добрия за мен начин от.."

и след това да изгорите или изхвърлите този лист.


Ако случайно не го изхвърлите то прочетете го пак след няколко месеца и така може да видите дали имате промяна. Ако няма то е време да направите нещо.


Всички тези съвети може да изглеждат лесни, но има моменти, когато е трудно да се разделим със старото. Най-вече трудно се разделяме със стари навици, начин на мислене и дори неща, които все още ни нараняват.

И най-важното е да искате да го направите!


Ако ви е трудно да го направите сами, то ви препоръчвам да се обърнете към специалист, които да ви подкрепи и помогне да се освободите от ненужната тежест.


Като холистичен терапевт и консултант помагам на хората да трансформират и преодоляват тревожност, страх, неприятни, тежки емоции и случки за да почувстват пак лекотата и свободата да живеят радостен живот.



731 views0 comments
bottom of page