top of page
Search

Как бързо да се отърся от неприятното чувство от лош сън и кошмар?

Updated: Apr 5, 2021




Доста често клиенти и мои приятели са ми споделяли: "Надя, сънувах много кофти сън и се чувствам много неприятно, беше много реално и все едно още съм в съня си и ме е страх."


Това чувство и аз съм го изпитвала. Да се събудиш и да не си сигурен сънуваш ли още, свършил ли е лошия сън или не? Чувството на страх от реалните картини и емоции.


И да, наистина е много реално и неприятно това.

Ще споделя каква изпитана практика аз съм използвала за такива неприятни усещания. Ще ви помогне да намали неприятната емоция и даже да изчезне.


Доказано е, че живеем и действаме приблизително в съотношение 10% съзнато и 90% не съзнавано, от подсъзнателни/несъзнателни действия и мисли. А в подсъзнанието/несъзнаваното се съхраняват всички спомени, добри или лоши, всякакви емоции, страхове, преживявания..


и повечето от тях дори не ги помним.

Чрез съня някои емоции изплуват. И много често това са неприятните.

Редовно натрупваме негативни емоции, особено ако често сме напрегнати, подложени на силен стрес, срокове в работата, изпити, пътувания, комуникация с много хора, събитията около нас, болезнени стари спомени и случки...


всичко това оказва влияние върху нас и нашето здраве.


Чувстваме се напрегнати, претоварени, постоянно уморени, раздразнителни и дори депресирани.


Ако не си обърнем внимание то в един момент напрежението и негатива ни изяждат от вътре малко по малко.


И ако не се преработи това напрежение, стрес и болезнени ситуации, оставим нещата така дълго време, то в един момент всичко това става много опасно и за нашето физическо здраве.


За това е добре преди да стане твърде късно да се освободим от тези състояния. Дали сами по някакъв начин или с опитен терапевт.

(Ако се чудите какво би било подходящо за вас и вашата ситуация можете да ми пишете)


А ето и какво можете сами да направите след като сте се събудили от лош сън и ви преследва неприятното гадно чувство и страх. Поне това чувство да се разсее и да не ви тормози цял ден:


(От древните бабини съвети :)

Ставате и отивате в банята и заставате на мивката и пускате водата. След това разказвате на течащата водата вашия сън. Всичко, което си спомняте и чувствате го казвате на течащата вода. Колкото и неприятно да е, разкажете го, да може да излезе от вас.


Накрая кажете следното:

" И както тази вода тече и изтича в канала, така и моя сън да изтече и никога да не се върне при мен"

Може да си представите как всички тези емоции излизат от вас, изтичат заедно с течащата вода и отиват в канализацията..


Ако си вземете и сутрешен душ, то още по-добре ще ви подейства тази практика.


За сесия с мен за натрупана негативна енергия, стрес, напрежение, страх, болезнени стари случки може да ми пишете и да ви помогна да се освободите от тези неприятни емоции, да се почувствате по-добре, леки, спокойни, че можете свободно и уверено да продължите напред.

Пожелавам ви балансиран ден :)

Надя

187 views0 comments
bottom of page