top of page
Search

ЗАЩО МИ СЕ СЛУЧВА ТОВА?

Updated: Feb 25, 2020



Всеки си е задавал този въпрос, особено след неприятни случки и почти никога след хубави случки.. И отговора не е сложен.

Това е или някакво наше убеждение (съзнателно или несъзнавано), което създава тази наша реалност или нашата карма.

За кармата може много да се каже. За това ще го оставя за друга статия.


Ще преразкажа на кратко един интересен случай от моята практика, който е свързан и засяга както кармата, така и убежденията ни.


Потърси ме жена за помощ с тема свързана със голям страх, "ако съм женствена и ме забелязват ще ме наранят, страх ме е от по възрастни мъже, които ме гледат по особено или сексуално, те са опасни, страх ме е, че ще ме наранят физически".

Тя изпива голям дискомфорт и заплаха към определени хора, особено когато навън се разминава с мъже, които я заглеждат или се опитат да привлекат вниманието й.

Не винаги трябва да има физическо насилие в миналото за да се изпитва страх и дисконфорт.

.

Обикновено темите, с които започва всяка сесия идват от нашето съзнателно мислене, ежедневие и опит. Но когато започнахме да навлизаме по-надолу в подсъзнателните мисли и програми винаги излизат други неща.. и това са всъщност убежденията и чувствата, които ни причиняват и създават неприятните събития около нас.


След преминаване през определени въпроси (така нареченото "дълбоко копаене") относно тези емоции, накрая излезе дълбокото чувство на срам. Срам от мъжете, ако трябва да комуникира с тях като жена. Срам от това да е женствена и красива.

Това убеждение го имаше на ниво от този й съзнателен живот и от минал неин живот.


Кратко пояснение от ТетаХийлинг терминологията:

В Тета Хийлинг има 4ри нива където се съхраняват убежденията ни. Това са:

  • Така нареченото „Същностно ниво– убеждения придобити от този ни съзнателен живот. Случки от нашето детство или по-късно, нещата, които сме чули, видели, преживяли и са създали някаква емоция в нас, по често негативна. Много от случаите ние съзнателно дори не ги помним, но те са там някъде записани в подсъзнанието.

  • На генетично ниво – предадени от някой от нашите предци по майчина или бащина линия. Ние носим генетична информация от нашия род 7 поколения назад.

  • Историческо или групово съзнание и астралния свят – това са преживявания или от минал живот, дълбоки генетични спомени, спомени за хора, които сме общували.

  • Или от общото съзнание, връзката ни с другите човешки мисъл-форми (дори обществото около нас), което също има доста голямо значение и ефект върху нас и мисленето ни.

  • Душевно ниво – това ниво съхранява емоции и чувства, които са достигнали много дълбоко до нивото на нашата душа

Повече за убежденията и къде се намират и в тялото, в отделена статия :)


Та в този случай с тази жена, най-интересното като информация, което получихме беше от минал живот. В първия момент клиентката не можа да си спомни и да "види" нищо от минал живот, което е предизвикало този срам. Тогава я попитах, искаш ли да помолим Създателя да ти помогне да видиш по ясно това, което ти е нужно за да се освободиш от това убеждение за срам.

(В Тета Хийлинг винаги се пита клиента дали разрешава и иска да се направи нещо с неговата енергия, никога не се прави нещо без позволение, това е друг важен Вселенски закон)


След като се съгласи и с помощта на Създателя, тя започна наистина много ясно да вижда случката в този минал живот, която е била причината. Самата тя беше много учудена, че се вижда като един голям мъж, който преследвал и почти насилвал жените за да получи тяхното внимание и „любов“. И някъде дълбоко в себе си той се срамувал от това. Че нямал нужните качества за да се радва на вниманието по лек и естествен начин. И тогава уточнихме какви биха били тези качества, които е трябвало да научи и развива за да се промени това поведение.

Сменихме убежденията и на двете нива, изчистихме чувството за срам, заменихме старото с ново убеждение за безопасност, увереност при комуникация с другия пол, чувството за женственост, че може да живее вече без този страх т.к. неговата роля вече е свършила и е осъзната.


Много често се питаме: защо ми се случва дадено нещо? Отговорът може да е свързан и с кармата. Или по просто казано, ако ние някога сме причинили нещо на някого и не сме го отработили тогава, то в друг момент ние попадаме в същото положение за да се уравновеси енергията. За Вселената и енергията времето е относително понятие.


Дават ни се случаи, в които да отработим стара ситуация, да я преживеем през очите на другия, да я осъзнаем, да научим нещо, с което душата ни ще израства и продължава по своя път напред.

И тази история на тази мила жена е само един такъв пример... как убежденията ни и недовършена случка от миналото ни въздейства и пречи.


ПП: Още на следващия ден тя ми писа обратна връзка и колко е благодарна за това, че е имала през деня 2 ситуации, които преди е реагирала със страх и отвращение към мъжете. Докато сега в същите такива ситуации се е чувствала спокойна, в безопасност и с вътрешно уважение към тези хора.


За това когато има емоции, които не ни носят щастие, удовлетворение или сигурност е добре да се отработят и да се завърши тази опитност. Да се продължи напред по-леко и свободно, отворени за нови и хубави преживявания. Защото когато сменим тези наши мисли, убеждения и кармична енергия, то ние създаваме нова реалност около нас.


Ето и нейното мнение за сесията:






63 views0 comments
bottom of page