top of page
Search

ЖЕРТВА ЛИ СМЕ НА НАШИТЕ ГЕНИ И С КАКВИ ЕФЕКТИВНИ МЕТОДИ СЕ СМЕНЯТ УБЕЖДЕНИЯТА?

Updated: Apr 9, 2020



Преди няколко седмици гледах един много интересен документален филм. В него участваше д-р Брус Липтън, може би някой от вас вече са го чували.


„Той е американски биолог за развитие, подкрепил теорията, че генната експресия може да бъде повлияна от фактори на околната среда, т.е. факторите на околната среда имат по-голямо влияние върху здравето, отколкото генетичните изследвания са определили по-рано. (взето от уикипедия)“


И това, което той разказа е много интересно и поучително. Това е информация, която може повече то от вас да я знаят, но в случая е и научно доказана. Накратко ще ви го разкажа и аз.


Всички сме чували как някой казва нещо от сорта на „в моето семейство всички боледуват от високо кръвно, диабет, рак или други болести“. Дори повечето лекари ни повтарят постоянно за наследствените болести.


Оказва се, че това въобще не е вярно! Ето защо?


Аз като инженер и логичен човек, също много често търся потвърждения и доказателства на много от теориите.

Преди няколко години (около 15 години) научно се доказва, че гените се повлияват от факторите на околната среда. Д-р Брус Липтън лично е направил това научно откритие. По просто казано, поставил е клетки с еднакви гени в различна среда, и тези гени се променили спрямо средата, в която са поставени.


Какво означава това?

Че дори да има генетично някакво заболяване или друг вид семейната история, то ако вие промените средата си и начина си на живот, то този ген няма да се прояви и развие.


Тогава защо хората пак се разболяват от същите болести като роднините си?

  • Защото докато пораства детето гледа и попива от навиците, мисленето и действията на семейната си среда и ги повтаря и приема за свои.

  • Защото имат това убеждение и начин на мислене, че щом го имаш в рода си то и ти ще се разболееш рано или късно.

  • Защото постоянно ни се повтаря как гените ръководят живота и са по силни.

  • Защото постоянното повтаряне и всяване на страх дали от лекари или общество за нещо се превръща в убеждение и влияе на хората.

  • Защото има колективно съзнание, което също ни влияе на това какво убеждение ще си създадем

  • Защото сме повярвали, че сме жертва на нашите гени


Ако ти се повтаря непрекъснато, „ще настинеш ако не се облечеш“, „всяка пролет е нормално да хващаш вируси“ „тази или онази болест не се лекува“ и още много други, то е много ясно, че така и ще стане. В един момент хората го приемат за истина.

Учените също са доказали и това, че нашите клетки „слушат“ нашите мисли. И това, което най-много си мислиш и с най-силна емоция, то това се реализира в живота ти!


Как тогава се сменят убежденията ни?


Има само 3 ефективни начина, с които могат да се сменят убежденията!!


  1. Когато се подложим на хипноза или работа на мозъка е на ниска Тета честота (от тук директно се прехвърляме към метода Тета Лечение (ThetaHealing®), който работи точно с тази Тета честота на мозъка, сравнявана и много близка до дълбоката хипноза). Доказано е, че в такива състояние се сменят убеждения. (децата например са в естествено Тета състояние на мозъка до поне 5-7 годишна възраст. За това, каквото и да им се каже, те го приемат и попиват много бързо, дори родителите да са нямали точно това предвид)

  2. Чрез многократно и многократно повтаряне на новото убеждение, докато подсъзнанието свикне с него. При този метод, в началото се получава една съпротива и саботаж от подсъзнанието, защото се опитвате да смените нещо, което с години работи по един начин, но след упорита работа и време, подсъзнанието свиква и приема това ново убеждение. Даже ако не направите нещо според това убеждение, подсъзнанието „ще ви подсети“ – „ хей пропусна нещо, ние вече сме с друго мислене“!?

  3. Този трети метод работи, но не е препоръчителен. Не е и здравословен. Това е когато преминете през голям стрес и шок. Тогава също се сменят подсъзнателните убеждения. Но такива състояния на голям стрес, шок и дисбаланс не са никак добре и здравословни за тялото и психиката ни.


А защо са толкова важни тези убеждения и подсъзнанието?

Ние живеем около 10% съзнателно и 90 % от подсъзнателните ни действия. Ако се замислите дори през деня ние правим многобройни несъзнателни действия, за които се грижи нашето подсъзнание.

Като цяло работата на подсъзнанието ни е да ни предпазва. За това понякога създава програми, които уж ни пазят, но реално ни държат на страна от съзнателни желани неща.


Сега е момента да се замислите какво е това нещо, което не ви се получава вече толкова време? Какво може да е тази „предпазваща“ подсъзнателна програма дето ви държи на страна? Или поне съзнателно какво искате да реализирате, а някак не се получава. Или може би често се разболявате?


Ако имате нужда от помощ и Тета Хийлинг практик за смяна на тези убеждения, аз съм на разположение.

112 views0 comments
bottom of page