top of page
Search

5 супер лесни начина да разсееш лошото си настроение

Updated: Jan 10, 2019




Дори и през лятото може да се случи да изпаднем в лошо и мрачно настроение. Когато сме претоварени, стресирани, или когато нещата просто не вървят както ние искаме, негативни мисли започват да се промъкват. Колкото по-дълго стоите в негативната енергия толкова повече ще ви дърпа надолу. Разбира се начините за повдигане на настроението може да бъдат много повече и най-разнообразни, но ето 5 супер лесни начина, с които можете да си помогнете. Дори само едно действие да направите, може да промени много от енергията ви в по-добра посока.


1. Излезте на кратка разходка навън. Разходката на открито помага за намаляване на депресията, подобряване на благосъстоянието и психичното здраве и по-ниски нива на стрес. Това може да е някъде в парка или просто в квартала, където живеете. Зеленият цвят помага за релаксиране, особено ако е от естествен източник. След дълъг напрегнат ден разходка дори за 10-15 мин. помагат да се разсее лошото настроение. Ако имате куче изведете го, така и кучето ще е щастливо и вие ще се освежите със сигурност.


2. Танцувайте на любима песен Вероятно като не сте в настроение няма да ви е до танци. НО проучванията са установили, че танците могат да намалят нивата на депресия, тревожност и стрес. Танците също така помогнат за повишаване на самочувствието и цялостното чувство за благополучие. Само си пуснете любимата песен и се оставете ритъма да ви поведе. Все пак да не е балада.. 😊 тогава най-много да си изплачете всичко насъбрано.


3. Ароматерапия Миризмата е най-силната от петте сетива и най-добре може да повлияе на мозъчната активност. Независимо дали имате лош ден на работа или у дома, използването на дифузер с някои етерични масла може да ви помогне да увеличите умственото си състояние. За подобряване на настроението, използвайте лимон, лавандула, жасмин, розмарин, канела или мента! Вашият офис или дом ще миришат много приятно и ще се почувствате по-добре за нула време!


4. Храна, НО здравословна Лошото ви настроение може да бъде приписано на глада, особено ако сте прекалено зает или твърде стресиран да ядете. Когато сме разстроени лесно се посяга към нездравословна храна, но да внимаваме да не се отдадем на бързо хранене или нездравословна храна. В началото може да има добър вкус, но после ще се почувствате зле и подути, което няма да помогне на настроението ви! Някои храни могат да помогнат за намаляване на стреса, облекчаване на безпокойството и борба с депресията. Може да опитате да закусвате тъмен шоколад, ягоди, грозде, ядки или авокадо! Тези храни съдържат антиоксиданти, които помагат да балансирате хормоните си и да изритате безпокойството си.


5. Натискане на специална точка в тялото срещу лоши мисли Акупресурата или натискане на някои точки по тялото може да се използва за освобождаване на напрежението, увеличаване на кръвообращението и борба с умствената умора. В комбинация с дълбоко дишане помага на тялото да облекчи напрежение, стрес и депресия. Ето и едно интересно видео, в което се показва коя е точката за лошото настроение Във видеото се споменава, ако сте на среща с неприятни или натоварващи разговори, можете за секунди да натиснете точката, да вдишате и издишате и след това вие самите ще сте по-спокойни и с различна по-добра енергия.



21 views0 comments
bottom of page