top of page
Search

КАКВИ ПОЛЕЗНИ ПРАКТИКИ ДА ПРАВИМ ПО ВРЕМЕ НА ПЪЛНОЛУНИЕ


Луната оказва силно влияние върху водната обвивка на Земята – всеки знае за приливите и отливите. И след като има такова силно влияние върху планетата, със сигурност влияе и на нас хората. Луната символизира нашето ежедневие, грижата, адаптацията, оцеляването и майчинството. Оказва много силно влияние върху управлението на течностите в човешкия организъм. Взема участие в храносмилането, метаболизма и в целия енергиен баланс на тялото.

Дните около пълнолуние много често се усещат и като емоционално напрежение. Много хора не могат да спят нощем или усещат други неразположения в дните около Пълнолуние.


Полезните практики, които може да се правят около и на Пълнолуние са няколко за различните области Здраве, Тяло и Емоции.


1) Здраве и Тяло По времето на Пълнолуние организма е в режим на "чистене." В този ден трябва умишлено да се ограничава храната, защото се пълнее най-бързо и се задържа много вода в организма. Обуздавайте апетита, който сега е засилен. Дори и да нямате проблеми с наднормено тегло, отново е препоръчително да ограничите храната и напълно да се забрави за алкохола, месото и тежките пържени храни. За това през този период се препоръчват започването на диети и хранителни режими. Така те имат повече желани резултати.

Съответно когато Луната расте, сме в режим на „събиране, набавяне“ Тогава тялото ни „подсказва“ от какво има нужда, като хранителни вещества. Следователно и диетите ще са по-малко ефективни.


*Препоръчва се при хора със здравни проблеми да се посъветват с лекар преди започването на всякакъв хранителен режим.


Най-подходящо е ограничаването на храната (а най-добре само на течности) 12 часа преди и 12 часа след момента на Пълнолуние


2) Духовни практики След като сме в режим на чистене е много удачно да се освободим и от някои ненужни емоции. Страхове, гняв, стрес, лошо настроение, обиди..

Ето няколко предложения как става това:

  • 2.1) Напишете на лист всичко което ви дразни, наранява, натъжава, всичко, което ви натоварва емоционално. След това напишете за всяко едно от тях "Освобождавам се от ... "

Пример: - Освобождавам се от дразненето от ... колегата/ колежката, от мъжът ми, жена ми, от приятелите ми, от хората около мен… и т.н. и описвате какво точно ви дразни и натоварва от тях.


- Освобождавам се с лекота и здравословно от излишните килограми


- Освобождавам се от тъгата, която ми пречи да се радвам на живота


Може да използвате също: - Желая да се освободя от потребността от (например) неудобни взаимоотношения, да бъда упрекван, от вреден навик.. (да преяждам, да отлагам спорт и др.)

- Желая да се освободя от нагласата в мен, която създава тези условия

и записвате какво предизвиква тези условия. Условията са въпросните неприятни неща и емоции.


Или използвайте ваши думи, които ще ви накарат да се почувствате по спокойни.


За да подейства освобождаването след това, много важен момент е, да си представите и запишете какво би било ако вече нямате тези неприятни емоции, ако наистина се освободите от тях.

Какво ще се промени, как хората около вас ще се държат, за какво ново ще се освободи място?

Задайте си тези въпроси за всяка една точка от вашия списък.


Какво ще усещате ако нямате излишни килограми и с какво би ви помогнало това да сте по-леки?


Какъв би бил денят ви, животът ако не отлагате желана промяна и вече се храните здравословно, спортувате, разхождате се по-често навън, ходите по-често в природата..

Това достатъчна мотивация ли е за промяна и нов дневен режим?


  • 2.1) Мантри или медитация В Интернет има много мантри или медитации, в случая изберете такива за баланс и релакс

Ако работите с чакри, то медитация със сърдечната чакра е много подходяща.


Пример за най-лесната медитация е като: изберете си нежна музика, седнете с изправен гръб (може да се облегнете на стена или друго място, но да е изправен гърбът) отпуснете се ... насочите вниманието в центъра на гръдния кош, сърцето. Опитате се да дишате спокойно и равномерно. Вдишвайте и издишвайте "през сърцето". Вниманието е насочено към сърцето.

И Най-важното, насладете се на процеса 😊


  • 2.3) За привържениците на по различни практики, ето един ритуал за жени (практика от книга на Лариса Ренар, която съм правила и тествала) за освобождаване от ненужни неща, емоции или болести или нещо друго, което вече не искате..

Заставаш с гръб към Луната, стъпваш с широко разкрачени крака, навеждаш се така, че да видиш луната между краката си. След това произнасяш:


„Богиньо Луна, моля те, вземи всичко, което ми пречи – страхове, обидите, враждебността, болестите и т.н. „


Повтори думите 3 пъти и си тръгни, без да се оглеждаш. Най-добре ритуала да се изпълни голи.

Разбира се трябва да подберете подходящо място за тази практика. Някъде в природата или ако имате удобна уединена тераса.


Всички тези практики, които съм написала съм ги изпробвала лично и дори продължавам да практикувам. Определено помагат и действат.


Спокойно пълнолуние!

С любов,710 views0 comments

Comments


bottom of page