Search
  • Nadia Radeva

ТРИТЕ ФАЗИ НА СТРЕСА, НЕ ЧАКАЙ ДО ПОСЛЕДНО

Updated: 6 days ago


Знаете ли, че..

има 3 фази на стреса?

Вследствие на стрес и криза се променя химическия състав и кръвния поток в нашето тяло. Съответно се преминава през различни фази на това как ние и тялото ни реагираме при стрес.


"Проблемът не е само в стреса, но също така и в начина, по който отговаряме на стреса. Именно това определя дали ще продължим да се чувстваме добре или ще развием без-покойство (болест)"


Първите два етапа (най-общо казано) са резултат на различните възприятия на събитията, както и до колко можем да контролираме тези събития. Когато тези ситуации не се разрешават с лекота или по начин, който искаме, то ние се чувстваме стресирани.


Като реакция в тялото на 1ва фаза от стрес, влиза адреналин в кръвния поток и това предизвиква различни физически промени в органи като сърце, кръвоносни съдове, повишаване на кръвна захар и др. Възможно е да не забележим тези промени, защото тук в тази фаза чувството на гняв и страх надделява.


В 2ра фаза започват промени с кръвното налягане, някои тъкани на тялото и още химически реакции като увеличаване на холестерола, загуба на калий, потиснати полови хормони, стомашни киселини, имунна система намалява, нервни реакции..


Ако не се справим и отработим стреса на първите 2 фази се навлиза в 3-тата фаза "Изтощение". Тук вече тялото не може да се справи с биохимията, не може да се приспособи към стресорите, получава се чувството на безнадежност и безпомощност. Когато тези етапи продължават дълго време без да се помогне на тялото психиката да се справи то се получават болестите.


Важно е да се справяме и преработваме стреса още на първите фази за да не се превръща в тежест и физически неразположения.


Не случайно се казва, че стреса е в основата на всичко. За това е добре да се следят знаците, които тялото ни праща за да можем да вземем мерки навреме.


Има различни начини и сами да се справяме със стрес, дали емоционално, физически, ментално.. за повече и подробна информация следете следващите публикации.

Но едни от най-важните неща са как ние реагираме на заобикалящата ни среда, нашите ежедневни навици, медитация, разходки всеки ден, подходящ хранителен режим, дали пием достатъчно вода и тялото е хидратирано, движим ли се достатъчно и умеем ли да се забавляваме, смеем дори за дребни неща..


Много често под влияние на силните емоции сами не можем да се справим и може да има на лице симптоми от първите 2 фази, лош сън, стягане в гърлото, стягане "под лъжичката", нервност, раздразнителност, честа умора, тревожност, лошо храносмилане, нежелание да се вършат ежедневни дейности и др то е добре да се потърси терапевт, който да ви помогне да се справите с тези емоции, неразположения и ситуациите предизвикващи този стрес.


Аз мога да помогна от личен опит с Енергийно балансиране, както на душата, така и на тялото:

👉K-Power кинезиологични практики за баланс на енергията в тялото

👉Тета Хийлинг сесия за работа с подсъзнателни ненужни убеждения

👉Енергиен детокс, освобождаване на негативното влияние и енергия


Това са доказани и много подходящи методи за освобождаване на ненужната тежест, мисли, притеснения, страх, стрес, блокажи. За връщане на чувството на лекота.

Дори само почистването от негативната енергия помага много за да се почувствате пак спокойни и добре.

Така казват и клиентите ми след проведена сесия за баланс на енергията в тялото или енергиен детокс, че чувстват пак лекота, спокойствие и увереност, че могат лесно да се справят със напрегнато ежедневие.


може също да ми пишете и да направим 20 мин. безплатна консултация за да се подберат индивидуално подходящите методи за вас


https://www.nadiaradeva.com/bookings-checkout/20-min-free


Не чакай последната фаза!


С любов,

Надя

0 views
Contact
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon

e-mail: 

contact@nadiaradeva.com

Tel: +1 617 407 1574

Boston, MA

Nadia Radeva Coaching

© 2020 Nadia Radeva Coaching, all rights reserved

© 2023 by Personal Life Coach. Proudly created with Wix.com