top of page
Search

ТРИТЕ ФАЗИ НА СТРЕСА, НЕ ЧАКАЙ ДО ПОСЛЕДНО

Updated: Oct 29, 2020


Знаете ли, че..

има 3 фази на стреса?

Когато сме подложени на стрес или сме в криза се променя химическия състав и кръвния поток в нашето тяло. От там започват различни процеси в тялото, които влияят както на емоциите и мислите ни, така и на физическото ни състояние.


Не случайно се казва, че стресът е в основата на всичко. Много е важно да се следят знаците, които тялото ни праща за да можем да вземем мерки навреме.


Проблемът не е само в стреса, но също така и в начина, по който реагираме на стрес.

Именно това определя как ще се чувстваме и дали в последствие ще развием без-покойство или болест.


Ето през какви фази на стрес се преминава и как тялото ни реагира на това.


Първите два етапа започват като резултат на различните ни реакции и отношение на ежедневните събитията около нас. Как и до колко можем да контролираме тези събития. Когато тези ситуации не се разрешават по начин, който ние искаме или сме планирали, то започваме да се чувстваме стресирани и нервни.


1вата фаза на стрес - увеличаване на адреналин в кръвния поток и това предизвиква различни физически промени в органи като сърце, кръвоносни съдове, повишаване на кръвна захар и др.

Възможно е да не забележете тези промени, защото тук в тази фаза чувството на гняв и страх надделява.


В 2ра фаза започват промени с кръвното налягане, увеличаване на холестерола, загуба на калий, потиснати полови хормони, стомашни киселини, нервни реакции, имунната ни система отслабва..


Ако не се справим и не отработим тези емоции на стрес на първите 2 фази се навлиза в 3-тата фаза "Изтощение".

Тук вече тялото не може да се справи с биохимията, не може да се приспособи към стресорите и се получава чувството на безнадеждност и безпомощност. Започва чувството на умора, тъга и дори депресия.


Когато тези етапи продължават дълго време без да се помогне на тялото и психиката да се справи се получават и болестите.

За това е важно да се реагира на време и да се преработи стреса и напрежението още на първите фази за да не се превръща в тежест и физически неразположения.


Има различни начини и сами да се справяме със стрес.

Част от тях са ежедневните навици, медитация, разходки и движение всеки ден, подходящ хранителен режим, да пием достатъчно вода и хидратирано тялото, да се забавляваме, да умеем да се смеем, различен начин на мислене и фокус към хубавите неща, които притежаваме (ние винаги имаме такива, но не ги забелязваме)


Много често под влияние на силните емоции не можем сами да се справим или нямаме желание за това.

Възможно е вече да има на лице симптоми от първите 2 фази като лош сън, стягане в гърлото, стягане "под лъжичката", нервност, раздразнителност, честа умора, тревожност, лошо храносмилане, нежелание да се вършат ежедневни дейности и др.

Тогава е добре да се потърси терапевт, който да ви помогне да се справите с тези емоции и неразположения, ситуациите предизвикващи този стрес.

Аз мога да съм ви полезна с енергийно балансиране на емоции, мисли и физически усещания. Освобождаване от натрапчиви мисли, стрес, напрежение или безпокойство. Аз също прилагам на себе си различни практики и знам, че са работещи:


👉K-Power кинезиологични практики за баланс на енергията в тялото.

👉Тета Хийлинг сесия за работа с подсъзнателни саботиращи и не нужни убеждения

👉Енергиен детокс, освобождаване на негативното влияние и енергия

👉 Арт терапия - рисуването на Неврографика е много терапевтично за освобождаването на стрес, напрежение и различни блокажи

Това са доказани и много подходящи методи за освобождаване на ненужната тежест, мисли, притеснения, страх, стрес, блокажи.


Помагат да си върнете чувството на лекота и хармония.

Дори само "почистването" от негативната енергия помага много за да се почувствате пак спокойни и добре.

Това споделят и клиентите ми след проведена сесия за баланс на енергията в тялото или енергиен детокс, че чувстват пак лекота, спокойствие и увереност, че могат лесно да се справят със напрегнато ежедневие.

Ако се чудите кой точно метод е за вас и вашите проблеми можем да направим 20 мин. безплатна консултация за да се подберат индивидуално подходящите методи за вас.

https://www.nadiaradeva.com/bookings-checkout/20-min-free

Не чакай прекалено дълго, защото натрупаните емоции създават още повече проблеми!

С любов,

Надя

312 views0 comments

Comments


bottom of page