Search
  • Nadia Radeva

ТАЙНАТА НА 3те СПИСЪКА ЗА УСПЕШНА НОВА ГОДИНА

Updated: Dec 30, 2019


С предстоящо начало на нова година се създава желание в хората да планират, да си поставят цели, какво ново искат да направят в живота си.

Може да срещнете много практики за писане на желания или планиране на нова година. Но каквато и практика да използвате се препоръчва да се прави всяка година.

Освен плановете за новата година има и други полезни действия, които е желателно да се правят за да помогнат на процеса на новата промяна.


Писането и планирането със списъци или дори само записване на идеите се практикува от много успели хора. Когато пишем списък с планове и желания, така помагаме на подсъзнанието ни да се фокусира и да създава условията да се сбъдва и реализира написаното.


Ето какви съвети ни дава Ваяна Стайбъл (създателката на Тета Хийлинг или Тета Лечение

https://www.nadiaradeva.com/post/какво-е-това-thetahealing-тета-лечение-част-1)

за това какво да правим всяка година така, че да реализираме желаното.

Ваяна използва метод с три списъка. Това са:


Life List – Списък на живота

Yearly List – Годишен списък

Action List – Списък на действията и задачите


Всеки един от тях има определено значение и цел.


Life List Списък на живота

Това е списък на нещата, които искаме да направим и осъществим в живота си. Като глобален списък или поне планове за по дългосрочен период напред от няколко години. Например, ако искаш да пътуваш и да обиколиш света, да посетиш определени страни и да се запознаеш с различни култури, то е добре да се запише всичко това подробно в този списък. Или ако искаш семейство, деца, определена работа или реализация, то пишеш всичко това в този списък. Винаги може да се добавят още неща по всяко време.

(Имахме среща с приятел, който е финансов консултант и ни разказваше за дейността си и с какво е полезен в работата си. Едно от главните неща, който той започва работа с хората за да подобри техните финанси е да ги попита„Какви са целите в живота ти? Какво искаш да постигнеш и да имаш?“ Тогава го питах, ти като финансов съветник каква е твоята лична цел? Отговори ми, че неговия стремеж е след 7-10 години да има малка яхта за да може да ходи за риба навътре в океана и да има достатъчно място за неговите приятели на яхтата, когато идват с него)


За това е важно да си напишем какво искаме да постигнем в живота в дългосрочен план. Да знаеш на къде да „плава лодката ти“


Yearly List Годишен списък

Това е списък на нещата, които искаме да реализираме през новата година. Когато се пише този списък Ваяна казва, че може да напишеш повече от 10 неща, даже 20-100. Като това може да включва нови къща, или нова визия и стил, нов офис, повече клиенти, привличане на сродна душа и т.н. Тук ключът е да се записва всичко и подробно. Записват се подобренията и промените, които искаш да направиш в живота си. За това, че е хубаво винаги да се стремим да подобряваме себе си и нещата около нас в сравнение с предишната година.


Когато списъкът е готов и сме написали това, което искаме да направим, да получим и да реализираме през следващата година, се прави още едно копие на този списък.


Едното копие се прибира някъде (може да е в шкаф, кутия, чекмедже) а другото копие се изгаря или накъсва на малки парченца. Копието, което е прибрано не се пипа и гледа до края на годината. Това се прави, защото понякога хората искат още и още, засядат в искането на желаното и така не позволяват на вече написаното да се случи и да се реализира. А за да се случат нещата трябва да ги оставиш и да им позволиш да се случат. Странно, но факт нали 😊

Когато си прочетете пак списъка в края на годината ще видите колко много от нещата сте постигнали.

Символиката на горенето на списъка е, че така показваме уважение към случилите се промени от миналата година и се изпраща нова енергия към Вселена за подпомагане на реализирането на новите желани неща.


Action List Списък на действията и задачите

Това е списък, които правиш ежедневно, ежеседмично. Като работен списък или тефтер, който си носим с нас и постоянно си записваме по нещо. Тук може да има неща от другите два списък и по точно какви действия ще предприемеш за да ги реализираш.


Ваяна поделя че тя има червен тефтер, който носи постоянно с нея и записва непрекъснато задачите си, идеи, мисли.. И не само тя, много успешни хора имат такива тефтери, в които си записват всичко нужно.


За всяка изпълнена задача от този списък, веднага на нейно място се записват 5 нови задачи. Списъка трябва да се обновява кое е свършено и кое не. По този начин се държи подсъзнанието заето с полезни действия. А когато сме постоянно ангажирани с нашите действия и задачи, тогава и нещата се получават и реализират.


Ваяна е забелязала, че ако не си напише 5 нови задачи, списъка някак си се „самодопълва“, като изкачат нови непредвидени задачи, само и само да я държи заета.


Ако имате хора, около вас, които ви подкрепят и окуражават, може да им споделите списъка и идеите си. Но има и хора, които ще ви кажат, че някой от задачите ви са невъзможни или дори глупави и това може да ви подейства демотивиращо. В този случай по-добре не си показвайте списъка на другите и си го пазете само за вас.


Пожелавам ви успешна Нова година с много реализирани желания и цели!

Надя


Източник: https://www.thetahealing.com/blog/3-list-approach-new-year/

745 views
Contact
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon

e-mail: 

contact@nadiaradeva.com

Tel: +1 617 407 1574

Boston, MA

Nadia Radeva Coaching

© 2020 Nadia Radeva Coaching, all rights reserved

© 2023 by Personal Life Coach. Proudly created with Wix.com